top of page

Petar Vasić

CEO #VasicMedia

Moja preduzetnička karijera počela je dok sam bio veoma mali. Već sa devet godina dosetio sam se kako da sličice fudbalera prodajem drugarima iz škole i tim novcem kupujem nove kesice. Kada bi prošla sezona fudbala, bavio sam se zamenom klikera – nalazio sam stare lagere i iz njih vadio metalne kuglične ležajeve i onda ih menjao za staklene klikere.
Prvi ozbiljniji biznis nastao je iz moje velike ljubavi prema rolšuama. Sa prijateljima sam napravio Udruženje Ljubitelja Rolšua Srbije „EXTREME ART“. Napravili smo jedan od prvih skejt parkova na Tašmajdanu i organizovali nekoliko nacionalnih takmičenja. Putem kluba sakupljali smo sredstva u vidu sponzorstava i na kraju, praktično postali agencija koja je rentirala vozače rolšua za reklame, filmove i promocije.
Paralelno sa studiranjem u Ljubljani napravio sam i zvanično svoj prvi startup – Sosed d.o.o, za koji sam i dobio investiciju od Poslovnih Anđela Slovenije i nakon toga firmu proširio na Nemačko tržište. Nakon Sosed-a, rađa se još jedna kompanija – Moj Sosed d.o.o., koja je fokusirana isključivo na internet marketing.
Kao deo Ljubljanskog Univerzitetskog Inkubatora pomogao sam mnogim firmama da postave svoje marketinške strategije i proveo dosta vremena radeći sa mladim preduzetnicima.
Na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za društvene nauke održao sam veliki broj predavanja o marketingu, društvenim mrežama, inovacijama i preduzetništvu.
Trenutno živim na relaciji Berlin-Ljubljana-Beograd i predajem po konferencijama vezanim za marketing, internet marketing, i startup-e.

pozadina govornika.png
Petar Vasić
za govornike.png
bottom of page