top of page

Bakir Karasalihović

Youtube, influenser i gamer

Bakir Karasalihović je bosanskohercegovački YouTube, influenser i gamer čiji YouTube kanal pod nazivom „BAKE“ u oktobru 2021. godine broji preko 517 hiljada pretplatnika.

Po uzoru na neke strane jutjubere sa snimanjem je počeo još 2014. godine na svom kanalu „Master Zim“. Međutim, pošto je naišao na mnogo negativnih komentara odlučio je da odustane. Na YouTube se ponovo vratio početkom 2015. godine kada je otvorio kanal „Bake”.

Na samom početku se snimao kako igra popularnu igricu „Minecraft“, a tek kasnije je kanal „obogatio“ drugim zabavnim sadržajima. Do prvih 100 hiljada pretplatnika je stigao polovinom 2017. godine i od tada je njegov kanal konstantno „rastao“. Prelomna godina je bila 2018. kada je uspio da udvostruči broj pretplatnika na svom kanalu. Danas je jedan od najpraćenijih bosanskohercegovačkih YouTubera.

Na svom kanalu ima više od 500 hiljada pretplatnika, a njegovi klipovi su pregledani skoro 50 miliona puta. Ima mnogo pratilaca i na društvenim mrežama, a samo na Instagramu ga „prati“ oko 303 hiljade ljudi iz cijelog regiona.

pozadina govornika.png
Bakir Karasalihović
za govornike.png
bottom of page